Roster Finske kompletiran za meč s BiH

Stigli svi igrači

Roster Finske kompletiran za meč s BiH

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gostima protiv Finske.

Izabranici Jasmina Repeše okupili su se u Sarajevu prije sedam dana, te će pokušati napraviti čudo i pobijediti u naredne dvije utakmice protiv Finske i Češke. Nakon što je Vujošević odstupio s klupe zbog zdravstvenih problema iz KSBiH su uspjeli brzo reagovati i angažovati Repešu.

Iako su će naš tim biti jači za NBA igrače Jusufa Nurkića i Džanana Musu sigurno da će veliki nedostatak biti nedolazak Nemanje Gordića. Pred našim momcima je izuzetno težak zadatak posebno kada je u pitanju selekcija Finske koja se danas komplirala što se tiče sastava.

Reprezentaciji Finske jučer su se priključili Koponen, Mikko Koivisto i Sali, a danas je stigao i Alexander Madsen koji nastupa za Gran Canariju. Njihovim dolascima kompletiran je roster Finske za mečeve kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi