"Budućnost ne pušta Gordića, ne mogu da shvatim njihovo ponašanje"

Siniša Kovačević potvrdio za SportSport.ba

"Budućnost ne pušta Gordića, ne mogu da shvatim njihovo ponašanje"

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine našla se u velikim problemima, pošto podgorička Budućnost ne pušta Nemanju Gordića.

Gordić je najavio dolazak na okupljanje u nedjelju 9. septembra, ali nažalost neće se pojaviti. Ne zato što on to ne želi, nego se na put do Sarajeva i nacionalnog tima ispriječila Budućnost, koja odbija da pusti bh. košarkaša da prisustvuje narednim kvalifikacijskim mečevima našeg nacionalnog tima.

"U Budućnosti su jako nekorektni i ne mogu da shvatim ponašanje tih ljudi. Oni inzistiraju da on ostane u klubu i samo njemu su zabranili, a svim ostalim igračima su dozvolili da igraju za svoje reprezentacije", rekao je direktor reprezentacije Siniša Kovačević za SportSport.ba, pa je dodao:

"Zvali smo i trenera Budućnosti i predsjednika kluba, ali ne popuštaju. I Jasmin Repeša ih je kontaktirao. Čujem se nekoliko puta dnevno sa Nemanjom i on sto posto želi da dođe, ali Budućnost ga je uslovila. Nekad na ljeto im je rekao da neće biti na okupljanju reprezentacije i evo sada mu zato prave probleme kada se predomislio".

Šta dalje?

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Postoje i druge stvari. Ne odustajemo od Nemanje apsolutno. Ako ništa, spremni smo Budućnost prijaviti FIBA-i i na taj način tražiti pravdu. Mi smo posebno deficitni na toj poziciji playmakera, nemamo nikoga iskusnog da ga zamijeni, ali bojim se da gubimo ovu bitku i toga me je strah. Ako se ništa ne promijeni, Repeša će od igrača koji su tu morati nešto iskombinovati i neko će morati da preuzme tu Nemanjinu ulogu. Nažalost, bio sam optimističan, a sada već gubim nadu", dodaje Kovačević.

Po svemu sudeći Nemanja neće doći na okupljanje i protiv Finske i Češke itekako će se osjetiti njegov izostanak, ali koga nema, bez njega se nekad i mora. Podsjećamo da je 3. septembra istekao rok za prijavu novih igrača za ove duele, tako da Jasmin Repeša sve i da želi i nekoga pronađe na poziciji playa, ne može da ga koristi. 

Promo

Top Komentari

Woyzeck
Jedino logicno objasnjenje je da pustaju igrace koji igraju za stvarne drzave. Za izmisljene tvorevine prosto ne postoji pravna podloga da pustite igraca.
0 32
ZmajBosanski18
Jebo ja mater svima koji bosni zlo zele
27 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi