Rudar Ugljevik posljednji učesnik Lige 6

Rudar Ugljevik posljednji učesnik Lige 6

M. Šljivak

U 14. kolu BiH lige za košarkašice Borca iz Banja Luke savladale  su Rudar Sport iz Ugljevika sa 57:56. Ovaj susret je direktno odlučivao o zadnjem putniku u Ligu za prvaka, a na kraju su plasman u Ligu 6 ostvarile gošće iz Ugljevika.

Domaće košarkašice tražile su u ovom susretu pobjedu od 7 poena razlike, dok je gošćama iz Ugljevika odgovarao i poraz manji od 7 poena.

 

Prvi period susreta igralo se koš za koš. Igrale su se čvrste odbrane, tako da ni jedna ni druga ekipa nisu uspjele da se odvoje rezultatski.Rezultat nakon prvih 10 minuta igre, glasio je 20:19.

 

U drugom periodu Borac pojačava odbranu, te gotovo 7 minuta ostavlja gošće iz Ugljevika bez koša. Kada su svi u dvorani, pomisli da bi možda Borac mogao da ode na osjetniju rezultatsku prednost, u zadnje tri minute drugog perioda su prokockale sve što su napravile u prethodnih 7 minuta. Mnogo pogrešnih dodovanja i promašenih šuteva gošće vraća u igru. Rezultat na poluvremenu glasio je 32:29. U prvih 20 minuta susreta kod domaćih su se istakle Nataša Tomasović i Miljana Džombeta sa po 9 poena. Kod gošći odlične su bile Jovana Malez sa 11 poena dok je Andrea Pinter dodala 7 poena. 

 

Treći period je počeo slično kao i prva dva. Važnost utakmice sputavala je igračice da pokažu najbolje što znaju. Ipak, u ovom periodu iako su viđene greške sa obje strane, bolje se snašla domaća ekipa koja nakon 30 minuta igra ima 9 poena prednosti što je bio rezultat koji im je odgovarao. Rezultat je glasio 49:40. 

 

U četvrtom periodu mnogo tehničkih pogrešaka sa obje strane. Domaće košarkašice igraju lošu odbranu i ostavljaju dosta prilika gošćama za otvorenim šutem, što one koriste na minut prije kraja  kada Pinter sa vezanih 5 poena smanjuje na 57:54, a onda nakon još jedne greške Borca Stevanović pogađa za konačnih 57:56. 

 

Najefikasnije u domaćem sastavu bile su Nataša Tomasović sa 16 poena i 11 skokova, Miljana Džombeta dodala je 11 poena. Kod gošći iz Ugljevika Jovana Maltez je postigla 19 poena, a Jelena Stošić dodala 14.

 

Tako su poznati učesnici Lige 6 za prvaka : Jedinstvo Tuzla, Željezničar Sarajevo, Rudar Ugljevik, Čelik Zenica, Mladi Krajšnik Banja Luka, Sloboda Novi Grad.

 

ŽKK Borac Banja Luka - ŽKK Rudar Sport Ugljevik 57:56 ( 20:19; 12:10 17:11: 8:16)

 

ŽKK Borac: Milj. Džombeta 11, M. Džombeta 4, Aničić 4, Komljenović, I.Todorović 6, Marčeta 8, Tomasović 16, Milaković 2, N.Todorović 2.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

 

ŽKK Rudar: Đukić, Mitrović, Rahmanović 2, Pinter 11, Stošić 14, Maltez 19, Radovanović Đurić 4, Rakić, Jovović4, Stevanović2, Simić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.