Russell Westbrook oporavio se od koronavirusa i vratio treninzima

James Harden još uvijek izvan stroja

Russell Westbrook oporavio se od koronavirusa i vratio treninzima

Poslije serije loših vijesti za Houston Rocketse konačno je došla i jedna dobra. 

Velika zvijezda Rocketsa Russell Westbrook prošao je NBA protokol vezan za karanten, najnoviji testovi na koronavirus su mu negativni te se vraća treninzima sa suigračima. 

Westbrook je kroz koronavirus prošao bez ikakvih simptoma i osjeća se dobro. Njegov trener Mike D'Antoni očekuje potpuni povratak u vrlo kratkom vremenu:

"Što god on želi za mene je u redu. On najbolje poznaje svoje tijelo. No da ne zaboravimo, mi ne govorimo o normalnom atleti. Russell je superatleta i to je činjenica koju ja katkad podcjenjujem. Možda će imati nekih početnih problema na treninzima i prepustili smo njemu da u dogovoru s našim medicinskim osobljem donese odluku, no ja ga vrlo skoro očekujem u punom pogonu" - kazao je trener Rocketsa. 

Do prekida lige u martu Westbrook je bilježio 27,5 koševa, 8 skokova i 7 asistencija i 1,6 ukradenu loptu po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi