Westbrook ponovo ostvario nevjerovatan triple-double, ali sve je to uzalud za Wizardse
Foto - EPA

NBA liga

Westbrook ponovo ostvario nevjerovatan triple-double, ali sve je to uzalud za Wizardse

M. Šljivak

Russell Westbrook došao je do još jednog nevjerovatnog triple-double učinka, ali ponovo je to bilo premalo za njegove Washington Wizardse.

Wizardsi su na svom parketu izgubili od Charlotte Hornetsa rezultatom 114:104, a goste su do trijumfa vodili Terry Rozier sa 27 i Gordon Hayward sa 26 poena.

Nije domaćim pomoglo 30 poena Rui Hachimure kao ni još jedan fenomenalan triple-double Westbrooka koji je meč završio sa 22 poena, 15 skokova i 15 asistencija.

Denver Nuggetsi su u derbiju večeri savladali Philadelphia 76erse rezultatom 104:95.

Jamal Murray je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 30 poena, Michael Porter JR je ubacio 27 i dodao je 12 skokova, dok je Nikola Jokić ubacio 21 poen i uhvatio je 10 lopti. Mexey je na drugoj strani ubacio 13.

Orlando Magic je u Staples Centru iznenadio Los Angeles Clipperse rezultatom 103:96.

Chuma Okeke je predvodio goste do pobjede sa 18 koševa, dok je kod Clippersa Kawhi Leonard ubacio 28.

Phoenix Sunsi su na svom parkeru savladali Atlanta Hawkse rezultatom 117:100.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Devin Booker sa 21 poenom, Dario Šarić je dodao 20, dok je kod Hawksa Bojan Bogdanović ubacio 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi