Rutinska pobjeda CSKA Moskve u Istanbulu

Euroliga 4. kolo

Rutinska pobjeda CSKA Moskve u Istanbulu

E. Ganibegović

Anadolu Efes je okviru četvrtog kola Eurolige ugostio CSKA Moskvu i doživio poraz rezultatom 80:98.

Početak utakmice je pripao ekipi iz Rusije, koja je u prvoj četvrtini igrala nešto bolju košarku. Na kraju prve dionice CSKA je imao prednost od pola koša razlike, 26:27.

Košarkaši ruskog predstavnika u Euroligi drugu četvrtinu otvaraju bolje i svoje vodstvo povećavaju na pet poena razlike, 26:31. Efes se držao jedan dio druge dionice, ali CSKA je definitivno igrao bolje, pa se na odmor otišlo rezultatom 43:54 u korist gostiju.

Nakon pauze košarkaši ruskog predstavnika su ubacili u brzinu više i ekspresno svoju prednost povećali na 17 poena razlike i tada je već bilo jasno kako će Efes vjerovatno upisati poraz. Na kraju treće dionice rezultat je bio 60:73.

CSKA je rutinski odigrao posljednjih 10 minuta i upisao novu pobjedu, tačnije treću ove sezone u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Krunoslav Simon je opet odigrao sjajnu utakmicu u redovima Efesa. Hrvatski košarkaš je postigao 23 poena, dok je na drugoj strani Will Clyburn brojao do 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi