Rutinske pobjede Cavaliersa i Clippersa

NBA liga, play-off

Rutinske pobjede Cavaliersa i Clippersa

Cleveland Cavaliersi ponovo su opravadali epitet favorita u duelu sa Detroit Pistonsima. LeBron i družina sinoć su bili daleko sigurniji te su ostvarili rutinsku pobjedu (107:90).

Uvodnih 12 minuta pripalo je gostima koji na kratku pauzu odlaze sa pet poena prednosti (28:23). Tada domaćin ubacuju u brzinu više i sjajnom igrom dolazi do rezultatskog preokreta (55:53). Cavaliersi pojačavaju i u odbrani i rivalu u trećem periodu dozvoljavaju samo 15 poena (27:15).

I posljedna četvrtina otišla je na stranu domaćina (25:22), koji je tako na kraju došao do ubjedljivog trijumfa i vodstva u seriji od 2:0.

LeBron James bio je prvo ime susreta sa 27 poena i 6 skokova, a slijedili su ga Kyrie Irving sa 22 i J.R. Smith sa 21 poenom. U sastavu Detroita najbolji je bio Andre Drummond sa 20 pogodaka.

LA Clippersi nisu imali problema protiv Portland Blazersa ni u drugom susretu pred domaćim navijačima. Ovaj put domaćin je slavio rezultatom 102:81, čime je u potpunosti iskoristio prednost domaćeg terena.

Gosti su uspijevali držati rezultatsku ravnotežu tokom 36 minuta igre, ali su u posljednjoj četvrtini potpuno podbacili (35:20) te su na kraju upisali još jedan ubjedljiv poraz.

Chris Paul vodio je svoj tim do druge pobjede sa 25 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok su kod gostiju najefikasniji bili Damian Lillard i Mason Plumlee sa po 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije