S trenerske klupe na NBA parkete?
Foto: EPA

Derek Fisher želi nazad

S trenerske klupe na NBA parkete?

M. Šljivak

Doskorašnji trener New York Knicksa Derek Fisher planira povratak na parket.

Iako je 42-godišnji košarkaš prije dvije godine okončao bogatu karijeru u kojoj je osvojio pet naslova NBA prvaka, te je odmah dobio angažman kao trener New York Knicksa, očigledno se Fisher zaželio igre.

ESPN iz izvora bliskih Fisheru tvrdi kako on cilja povratak na NBA parkete, a ako mu nijedan klub u najjačoj ligi svijeta ne ponudi ugovor, nova destinacija bi mogla biti Kina.

Veliki broj američkih košarkaša igra u ovoj zemlji. Fisher je fizički izuzetno spreman, pa bismo ga lako ponovo mogli gledati na parketu.

Svakako je jako zanimljivo da bi doskorašnji trener iz odijela mogao ponovo obući košarkaški dres.

Fischer je u karijeri igrao za LA Lakerse, Golden State Warriorse, Utah Jaz, Dallas Maverickse, a karijeru je završio u Oklahomi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi