Amerikanke danas postavile nevjerovatan poenterski rekord, hoće li protiv BiH isti nadmašiti?

S pravom smo zabrinuti

Amerikanke danas postavile nevjerovatan poenterski rekord, hoće li protiv BiH isti nadmašiti?

E. Škorić

Ženska reprezentacija SAD-a postavila je novi svjetski košarkaški rekord po broju koševa postignutih u jednoj utakmici.

Tokom turnira u Australiji Amerikanke su savladale Južnu Koreju čak 145:69 u meču naše grupe A.

Amerikanke imaju omjer 4-0 i bez većih problema su ostvarivale pobjede. Najuvjerljivija je ipak bila današnja nad Južnom Korejom. Prethodno je ova selekcija savladala Kinu sa 77:63, Portoriko sa 106:42 i Belgiju sa 87:72.

Sljedeću utakmicu igrat će sutra u 6 ujutro protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je bila nemoćna u prethodna četiri meča, pa je samo pitanje s kojom koš razlikom ćemo doživjeti najnoviji poraz na Mundobasketu na kojem se definitivno nismo proslavili i stvari su bile potpuno ispod svih očekivanja.

Današnja pobjeda Amerikanki je rekordna sa 145 ubačenih poena u jednoj utakmici. Prethodno su Brazilke ubacile 143 koša selekciji Malezije 1990. godine. Tada je bilo 143:50.

Sada nam jedino ostaje nada da reprezentacija SAD sutra neće postaviti novi rekord... S obzirom na sve prikazano, s pravom se pribojavamo ovog meča.

Čak osam američkih košarkašica od njih 12 danas postiglo je dvocifren broj poena. Najučinkovitijom se pokazala Brionna Jones - 24 poena.

Wilson je ubacila 20, Plum 19, a Breanna Stewart 18 poena, dok je Austin dodala 16, Laney 13, Cooper 11, a Thomas 10.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Ipak, Shakira Austin ubacila je povijesnu dvojku u zadnjim sekundama za rušenje rekorda starog 32 godine.

Bez ikakve sumnje američke košarkašice slove za prvog favorita kada je borba za zlato u pitanju i zaista je teško očekivati da neko parira ovoj moćnoj košarkaškoj naciji.

Top Komentari

user1647539682
I sta ce jedna reprezentacija na bilo kojem prvenstvu kad njen narod strahuje koliko ce je ko nakantat ....kuci idi i pokri se jorganom ...
2 1
Najbolje neka na izlaze da igraju i bit ce registrovano za SAD 20 : 00, bolje 20 : 00 nego 180 : 42 u korist SAD
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi