Amerikanke ubjedljive protiv Srbije
FOTO: FIBA

Košarkaški olimpijski turnir

Amerikanke ubjedljive protiv Srbije

H. Zilić

Nakon odbojkašica Srbije i košarkašice nisu imale uspjeha protiv SAD-a u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Košarkašice SAD-a opravdale su ulogu favoritkinja i suvereno koračaju prema novom zlatu. Savladale su Srbiju rezultatom 79:59.

U meču protiv Srbije povele su sa 23:8 u prvom periodu kojeg su dobile 25:12 i tada je već bilo izvjesno u kojem smjeru ide ova utakmica. Na poluvremenu SAD je imala prednost 41:23.

Srbija je dobar period pružila u trećem periodu kojeg su Amerikanke dobile sa minimalnih 17:16.

U četvrtom periodu Amerikanke rutinski privode meč kraju za konačnih 79:59.

Kod Amerikanki odličnu partiju odigrala je Griner koja imala double-double učinak od 15 poena i 12 skokova, dolična je bila i Gray sa 14 poena.

Kod Srbije Anderson je ubacila 15 poena, dodala dva skoka, pratila je Škorić sa devet poena , dok je Čađo meč završila sa šest poena, dva skoka i jednom asistencijom.

Srbiji ostaje borba za bronzu, a drugi polufinalni par na rasporedu je danas od 13 sati, sastaju se domaćin Japan i Francuska.

Promo

Top Komentari

K79
A gdje im je Vasić MVP evropskog prvenstva ? Nije se sastavila ni jednu utakmicu , Anderson ih vuče kako na euru tako i sada
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi