Saigrač kojem Jordan nije smio zucnuti: "Rekao mi je da će me prebiti, onda sam mu se približio..."

Od starta se oštro postavio

Saigrač kojem Jordan nije smio zucnuti: "Rekao mi je da će me prebiti, onda sam mu se približio..."

A. Čaušević

Michael Jordan se našao na udaru kritika nakon završetka dokumentarca "Posljednji ples" koji govori o karijeri legendarnog košarkaša u Chicago Bullsima. 

Jordana su kritikovali jer je u sezoni kada je osvojen šesti prsten saigrače tjerao do krajnjih granica, a neke je i ponižavao.

Scott Burrelll, Will Perdue i Steve Kerr su bili neki od Jordanovih žrtvi koji je bio uvjeren da je njegovo egocentrično ponašanje jedini način da njegovi saigrači postignu ono što je tražio od njih.

Međutim, njegovo "cilj opravdava sredstvo" ponašanje nije prolazilo kod svakog. Prvi koji je stao na crtu Jordanu bio je Robert Parish.

Parish je kao 43-godišnjak stigao 1996. godine da pomogne Bullsima da osvoje prsten. On je u tim došao kao veteran sa tri osvojena prstena u dresu Celticsa i devet nastupa na All-Staru.

Od početka se postavio kao osoba s kojom Jordan neće moći komunicirati kao s ostalim te da se ne plaši njegovih prijetnji.

"Rekao sam mu da nisam zaljubljen u njega kao drugi dečki. Imao sam već osvojen prsten", prisjetio se nekada odlični košarkaš.

"Prvo mi je Jordan rekao 'Prebit ću te". Onda sam mu se približio i rkeao: "Ne, nećeš to uraditi. Nakon toga, više me nije gnjavio", doao je Parish.

Parish je ovu priliku iskoristio da pohvali Larryja Birda za kojeg je kazao kako je bio tip vođe koji izuzetno poštuje saigrače te da je nakon loše noći bio prvi koji bi podržao svog saigrača.

"U protivnom, Jordan ili Magic Johnson bi skočili na vas", poručio je Parish.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi