Posljednji ples uništio Pippena: Legendarni košarkaš je iznenađen i uvrijeđen

Smatra da je njegov lik loše prikazan

Posljednji ples uništio Pippena: Legendarni košarkaš je iznenađen i uvrijeđen

M. Šljivak

The Last Dance, dokumentarni film o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima, izazvao je veliku pažnju.

U filmu koji je ispratio kompletnu karijeru njegovog letećeg visočanstva učestvovali su mnogi njegovi bivši saigrači, a među njima je bio i Scottie Pippen.

Međutim, nakon svega su mnogi ostali razočarani načinom na koji su prikazani u dokumentarcu, a američki mediji tvrde da je Pippen itekako ljut na Jordana zbog načina na koji je on prezentiran u filmu.

"Michael Jordan je priznao svoju veliku ljubav prema Pippenu. Označio ga je kao najboljeg saigrača i priznao je kako nikad ne bi dosegao svoj košarkaši zenit bez njega. Međutim, otkako se dokumentarac prikazuje Pippen je poprilično tih, a izvori bliski njemu kažu da je uvrijeđen i razočaran načinom na koji je predstavljen u filmu", tvrdi Jackie MacMullan.

U dokumentarcu Pippen je u jednom dijelu prikazan kao čovjek koji je namjerno čekao početak sezone kako bi operisao povrijeđenu nogu i Michael ga je prozvao sebičnim.

Očigledno je to uvrijedilo Scottieja koji prema tvrdnjama ESPN-a smatra da je prikazan kao sebičan i arogantan i narušeno je ionako slabo povjerenje između nekada dvojice sjajnih košarkaša.

Pitanje je kakav će odnos nakon dokumentarca Michael imati i sa ostalim saigračima jer je rijetko ko od njih prikazan u pozitivnom svjetlu. Posebno se to odnosi na Horacea Granta koji je prikazan kao krtica u svlačionici koji je odavao tajne medijima.

Pippen je u karijeri ubacivao 16.1 poen po meču, a većinu svoje bogate karijere krunisane sa šest prstenova proveo je u dresu Bullsa.

Promo

Top Komentari

kn0x
Pisete gluposti ko je pregledao the last dance dokumentarac zna da nije tako. Rijec je o trenutku kad je pipen htio vecu platu i namjerno je otisao ranije na operaciju sto je i sam potvrdio, i kroz citavu seriju se spominje pipen ima cak citava epizoda posvecena njemu kako je igrao u finalu sa povredom ledja nije htio da odustane, s toga ne mlatite..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi