"Nije cool baciti brata pod autobus, posebno ne ovog s brojem 33"
Seattle Times - Foto

Hodges o Jordanu i Pippenu

"Nije cool baciti brata pod autobus, posebno ne ovog s brojem 33"

M. Šljivak

Scottie Pippen osjetio se poniženim zbog načina na koji je prikazan u dokumentarnom filmu o Michaelu Jordanu The Last Dance.

Dokumentarac u kojem je prikazana era Michaela Jordana u Chicago Bullsima povrijedila je mnoge bivše košarkaše ovog tima, a uvrijeđenim se našao i Pippen.

Njega je Jordan prozvao sebičnim zbog činjenice da je u jednom periodu odlučio namjerno da izvrši operaciju tokom sezone kako ne bi mogao igrati.

"Michael Jordan je priznao svoju veliku ljubav prema Pippenu. Označio ga je kao najboljeg saigrača i priznao je kako nikad ne bi dosegao svoj košarkaši zenit bez njega. Međutim, otkako se dokumentarac prikazuje Pippen je poprilično tih, a izvori bliski njemu kažu da je uvrijeđen i razočaran načinom na koji je predstavljen u filmu", tvrdi Jackie MacMullan u razgovoru s ESPN-om.

Nakon svega što se desilo u filmu golasio je i Craig Hodges koji je s Bullsima osvojio dva naslova prvaka i igrao je s Jordanom i Pippenom.

Danas 59-godišnji Hodges tvrdi da Jordan nikad ništa ne bi osvojio da nije bilo Pippena i da mu je krivo što je Scottie predstavljen na skroz drugi način nego što to on zaista jeste.

"Krivo mi je zbog toga jer znam kakav je Scottie brat'. Nisam bio dio ekipe u tim trenucima kada se 'nije skidao'. Ali, Scottie je brat, on će dati sve za vas, bacat će se na parket, potući će se, sve", tvrdi Hodges i nastavlja:

"Ne sviđa mi se kako su ga predstavili i ne shvatam zašto su to napravili na takav način. Bez Scottieja MJ nikada ne bi osvojio prsten. Nije cool baciti brata, posebno ne broj 33 (Pippen), pod autobus", zaključio je Hodges.

Pippen se još uvijek nije oglasio o svemu i sigurno svi jedva čekaju da se to i desi.

Top Komentari

Zulfikar
Jordan jeste najbolji ikada, ali kao covjek je ******.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti