Kondicioni trener BiH nakon pobjede

Sakić: Veliki uspjeh generacije u koju je malo ko vjerovao

Kondicioni trener kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Azur Sakić bio je vrlo sretan nakon današnje pobjede naših Zmajića i povratka u A diviziju.

Naši momci su pobijedili Makedoniju, plasirali se u finale Eurobasketa B divizije i vratili se u A diviziju.

Nakon meča Sakić je poručio da je ovo veliki uspjeh generacije u koju mnogi nisu vjerovali.

"Samo možemo čestitati našim momcima. Ovo je njihova zasluga i naravno selektora. Momci su ispoštovali sve što smo se dogovorili u svlačionici, pogotovo u drugom poluvremenu kada su ginuli jedan za drugoga. Veliki je ovo uspjeh za ovu generaciju jer je malo ko vjerovao u njih na početku. Stalno smo potencirali da ovo mogu samo napraviti kao tim i na kraju se to pokazalo tačnim", rekao je Sakić i dodao:

"Mislim da su igrači fizički dobro spremni. Glavni razlog je to što imamo pravilan omjer odmora i treninga. Za sada nemamo nikakvih povreda na prvenstvu što nas posebno raduje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi