Šamadan: Pozivam publiku da bude šesti igrač protiv Vršca

Košarkaš Zrinjskog

Šamadan: Pozivam publiku da bude šesti igrač protiv Vršca

Pauza koja je košarkašima Zrinjskom i više nego dobrodošla dobrodošla, završila je. Mostarci su sinoć u Hadžićima sigurnom igrom savladali tamošnji Bošnjak, a već sutra pred Plemićima je jedna od najvažnijih utakmica sezone.

U okviru 18. kola ABA 2 lige u goste Zrinjskom dolazi Vršac. Jedna je to od četiri ekipe koje su trenutno ispred našeg predstavnika u ABA 2 ligi i direktni konkurenti za skorašnji Final Four koji će se, kako je obznanjeno, igrati u Čačku. Tim povodom pred medije su danas u prostorijama HKK Zrinjski stali trener Hrvoje Vlašić i košarkaš Ljubo Šamadan.

"Čeka nas zahtjevna utakmica - otpočeo je Vlašić - Vršac je momčad sastavljena od mladih igrača, ali izuzetno iskusna i motorična momčad, momčad koja ima iskustvo igranja višeg razreda ABA lige. Ono što je karakteristično za njih je brza igra, agresivna obrana i prepoznatljvi su po ofanzivnom skoku, a nama će biti izutetno važno biti na toj njihovoj razini. Praktički, to je trag onoga što smo odigrali u drugom poluvremenu s Borcem. Znamo da se pod košem rotiraju Veljković, Glišić i Ostojić, pa i Simeunović koji ulazi na poziciju 4, igrači koji su kontinuirano na napadačkom skoku. I taj skok, mislim da će on sutra biti kljkučan, da će biti najbitniji faktor sutrašnje utakmice. Mislim da smo ovu pauzu odradili dobro", kazao je Vlašić, pa nastavio:

"Imamo sitnijih problema s Brummitom za kojeg se nadam da će sutra nastupiti. Njegova pomoć u skoku nam je nemjerljiva, nadam se da ćemo ga osposobiti. Svi ostali su u dobrom stanju, na tragu smo da se opet posložimo. Morat ćemo lopše minute svesti na minimum, kao i greške, ali to nije neka velika filozofija. Nadam se da ćemo se vratiti na razinu igre iz prosinca prošle godine. Ovu utakmicu moramo , ako želimo Final Four, pobijediti i dobro je što se momčad mora nositi s tim pritiskom. A u Ligi 6 nas čeka svaka utakmica s imperativom i pritiskom. Svi će morati dati sve od sebe. Pozvao bih opet i publiku, pa da opet pokušamo napraviti ozračje kao što je to bilo proteklih nekoliko utakmica, jer nošeni hukom s tribina igrači će lakše doći u situaciju da daju sve od sebe", kazuje strateg lidera košarkaškog prvenstva BiH.

Iskusni Ljubo Šamadan se nadovezao na svog trenera:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Ponovno ulazimo u težak ritam ali nemamo vremena da se žalimo jer svaka dva dana ćemo igrati utakmicu", rekao je Šamadan.

"Složio bih se s trenerom da je ovo teška utakmica, da će biti posebno zahtjevna za centarsku liniju, kako za mene tako i za druge. Ipak, mislim da smo dobro radili i trenirali u ovih tjedan dana. Nadam se dobroj reakciji i da ćemo odigrati dobro i ostaviti bodove u Mostaru. Kao što reče trener, lakše je igrati u punoj dvorani, nadam se da će ona i sutra biti puna te da će publika biti naš šesti igrač u lovu na ovu iznimno važnu pobjedu", završio je Ljubo Šamadan najavu sutrašnje utakmice koja se igra u 18h u dvorani Bijeli Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije