Samir Šehić karijeru nastavlja u Švicarskoj

Potpisao za Lionse

Samir Šehić karijeru nastavlja u Švicarskoj

M. Šljivak

Novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Samir Šehić (22, 206cm) karijeru nastavlja u Evropi.

Ovaj 22-godišnji krilni centar potpisao je ugovor sa švicarskim Lionsima iz Ženeve i ovaj klub će mu biti prvi profesionalni u karijeri.

Šehić, koji također posjeduje i američki pasoš, nedavno je diplomirao na univerzitetu Tulane, gdje je proveo prethodne tri godine i odlučio se na prelazak u profesionalce.

Pokušao je i na NBA draftu. Kako međutim nije izabran, bilo je očekivano da košarkašku karijeru nastavi na Starom kontinentu, a na kraju je potpisao za tim iz Ženeve.

Interesantno je svakako da je ovaj tim prethodne sezone sa klupe vodio bh. selektor Vedran Bosnić, koji će od naredne sezone raditi u Belgiji u ekipi Monsa.

Šehić je nedavno debitovao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na turniru u Kini i tamo je pružao zaista dobre partije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi