FIBA World Ranking: Bosna i Hercegovina pala za pet pozicija

Amerikanci i dalje prvi

FIBA World Ranking: Bosna i Hercegovina pala za pet pozicija

Košarkaška reprezentacija BiH je posljednji put igrala neko veliko takmičenje (Eurobasket) još 2015. godine.

Izostanak BiH sa velikih takmičenja i dosta slabi rezultati u posljednje vrijeme zaslužni su za ne tako dobru poziciju kada je lista najboljih svjetskih košarkaških reprezentacija u pitanju.

Naime, FIBA je nakon završenog Svjetskog prvenstva u Kini ažurirala svoju rang listu najboljih (presented by Nike), a reprezentacija BiH je pala za pet pozicija i sada je na 45. mjestu.

Sjedinjene Američke Države su i dalje na prvom mjestu, dok je Španija (osvajač Mundobasketa u Kini) druga.

Na treće mjesto je stigla Australija, a na četvrto Argentina. Pad su upisale selekcije Francuske i Srbije. Francuska je sada peta, a Srbija šest selekcija svijeta.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kada su ostale reprzentacije iz našeg regiona u pitanju, Hrvatska je pala na 14. mjesto, a Slovenija na 16. Crna Gora je sada 25., a Sjeverna Makedonija 53 selekcija svijeta. Reprezentacija Kosova je na 69. poziciji, a Albanija na 109.

Inače, na FIBA-inoj svjetskoj rang listi se nalaze 164 reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi