Samo Luka Dončić nakon onakve partije može dati ovakav komentar

Skroman do kraja

Samo Luka Dončić nakon onakve partije može dati ovakav komentar

Edmir Škorić

Luka Dončić je briljirao u pobjedi Dallas Mavericksa nad San Antonio Spursima, ubacivši 42 poena uz 12 asistencija i 11 skokova.

Bila je to rekordna partija slovenskog košarkaškog dragulja, koji svojim partijama na NBA parketima ostavlja bez daha. Svijet se divi mladom Luki, ali i nakon svega on ostaje ponizan i skroman.

I dok su ga novinari ispitivali o čudesnoj partiji, pobjedi nad Spursima, Luka je prstom pokazao prema svom saigraču, rekavši da je jednostavno on bio taj koji je zaslužio počasti.

"Bilo je sve posebno, ovo rivalstvo, naša pobjeda, moj učinak... ali jednom riječju bih rekao - Dorian Finney-Smith", kazao je Dončić, pohvalivši jednog od junaka pobjede Dallasa.

Finney-Smith je ubacio 22 poena uz pet skokova i tri dodavanja, ali je iz nemoguće pozicije poodio za 112:107, kada se meč lomio na minutu i 15 sekundi prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi