Šampion Evrope doveo veliko pojačanje
Foto: EPA

Brad Wanamaker u Feneru

Šampion Evrope doveo veliko pojačanje

M. Šljivak

Šampion Eurolige Fenerbahče doveo je veliko pojačanje u svoje redove.

Turski velikan je dogovorio sve uslove sa američkim košarkašem Bradom Wanamakerom, koji će  u narednim danima potpisati jednogodišnji ugovor sa Fenerom.

Wanamaker iza sebe ima fantastičnu sezonu u Darussafaki. Ipak, on želi veće izazove, a kako mu je propao angažman u NBA ligi, odlučio je prihvatiti ponudu Fenerbahčea.

Tako će sjajni košarkaš obući dres aktuelnog prvaka Evrope koji je tokom ljeta ostao bez dvojice važnih igrača. Bojan Bogdanović i Ekpe Udoh su otišli u NBA ligu, ali sigurno je da će trener tima Željo Obradović naći idealne zamjene za njih.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Brad Wanamaker je završio univerzitet Pittsburgh. Kako nije izabran na draftu 2011. godine, odlučio se za dolazak u Evropu gdje je pored Darussafake igrao za Brose Baskets i Limoges, te nekoliko manje poznatih italijanskih klubova.

Protekle sezone je u Euroligi briljirao i prosječno je ubacivao gotovo 17 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi