San Antonio prejak za Memphis
Foto: NBA

Potpuna dominacija izabranika Gregga Popovicha

San Antonio prejak za Memphis

Košarkaši San Antonija pokazali su svoju nadmoć i u trećem odmjeravanju snaga sa ekipom Memphisa. Spursi sinoć nisu ostvarili ubjedljivu pobjedu na strani (96:87), ali što je najvažnije došli su do vodstva od 3:0 u četvrtfinalnoj seriji Zapada.

I u ovom susretu San Antonio je pokazao sjajnu igru u odbrani. Uvodnu dionicu gosti su dobili sa 26:18, ali je domaćin gotovo istom mjerom uzvratio u drugoj četvrtini (25:18). Odličnom igrom u trećem periodu Memphis je preokrenuo rezultat u svoju korist (71:70), tako da je odluka pala u posljednjoj četvrtini. 

Iskustvo gostiju, ali i šira klupa Spursa ipak su odigrali odlučujuću ulogu u posljednjih 12 minuta. Domaćin je ponovo bio bezidejan u napadu, a sa malom rotacijom u ekipi Memphis i nije mogao računati na povoljniji ishod.

Kawhi Leonard bio je najbolji pojedinac meča sa 32 poena i sedam uhvaćenih lopti, a u sastavu Memphisa bolji od ostalih bio je Zach Randolph sa 20 koševa i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi