Spursi i Hawksi udvostručili prednost

Memphis i Boston u velikom zaostatku

Spursi i Hawksi udvostručili prednost

Endin Čaušević

Košarkaši San Antonio Spursa ostvarili su i drugu pobjedu protiv Memphis Grizzliesa (94:68).

Spursi su sinoć na domaćem parketu ubjedljivo slavili protiv Memphisa u drugoj utakmici play offa, te sada vode sa 2:0 u seriji. Domaći su odličnom timskom igrom stigli do pobjede protiv nemoćnog Memphisa.

Domaće košarkaše do pobjede vodio je Mills koji je ubacio 16 poena, dok je Leonard dodao 13. U ekipi Memphisa istakao se Allen sa 12, te randolph sa 11 poena.

Drugu pobjedu o ovoj seriji play offa ostvarila je i Atlanta Hawks koja je na domaćem parketu slavila protiv Boston Celticsa (89:72), te sada vodi sa 2:0 u seriji. 

U pobjedi Atlanta istakli su se Korver i Horford koji su sinoć ubacili po 17 poena. Najefikasniji u ekipi Bostona bio je Thomas sa 16 poena.

NBA, play off:

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 94:68

Atlanta Hawks - Boston Celtics 89:72

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti