Sani Čampara srušio Cibonu, dvocifren i Amar Gegić

Splitu pobjeda

Sani Čampara srušio Cibonu, dvocifren i Amar Gegić

E. Škorić

U derbiju 2. kola hrvatske košarkaške lige Split je pobijedio favorizovanu Cibonu sa 72:62.

Cibona je u Split doputovala kao favorit, ali razigrani Splićani uspjeli su da dođu do prve pobjede i gostima iz Zagreba nanesu prvi poraz ove sezone.

Prvu četvrtinu Splićani su dobili sa 20:16, ali je na pauzi bilo neriješeno (33:33). Zagrepčani su u zadnju dionicu ušli s pola koša prednosti - 51:50.

Međutim, domaći košarkaši 7:0 serijom otvaraju odlučujuću dionicu i na neki način trasiraju put do pobjede. Cibona nije uspjela da se vrati, pa je morala da čestita domaćinu na zasluženom trijumfu.

Najbolji učinak imao je bh. reprezentativac Sani Čampara koji je ubacio 20 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. On je bio najbolji u redovima Splita, ali ujedno i najefikasniji od svih aktera.

Na drugoj strani, najefikasniji kod Cibone, bio je još jedan reprezentativac BiH Amar Gegić koji je ubacio 12 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Top Komentari

K79
Bravo momci !
3 0
user1582456981
Svaka cast momcii samo trpajte?????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi