Zadar deklasirao rivala na startu nove sezone, Čampara odigrao sjajan meč

Nova sezona HT Premijer lige

Zadar deklasirao rivala na startu nove sezone, Čampara odigrao sjajan meč

E. Škorić

Košarkaši Zadra u prvom su kolu nove sezone hrvatskog košarkaškog prvenstva deklasirali ekipu osco sa 97:81.

Bosco se vratio u HT Premijer ligu nakon tri godine izbivanja, a na startu je imao teško gostovanje kod ekipe Zadra, koja napada naslov, za razliku od r ivala koji će se boriti za opstanak.

Zadrani su ozbiljno shvatili rivala i ostvarili uvjerljivu pobjedu. Iako je sam početak bio dosta izjednačen, Zadrani na prvu dvominutnu pauzu odlaze s vodstvom 25:21, da bi na poluvremenu osigurali sedam poena prednosti (48:41).

Otpor svog rivala u potpunosti su slomili tokom treće četvrtine kada odlaze na dvocifrenu prednost, pa je prije ulaska u zadnju dionicu na semaforu bilo 71:57.

Imao je Zadar u određenim momentima i +24, a na kraju je bilo 97:81.

Kod Zadrana se najviše istakao Sikirić sa 21 poenom i četiri skoka te tri asistencije, dok je bh. reprezentativac Sani Čampara ubacio 18 poena uz po dva skoka i dvije asistencije.

Na drugoj strani Krajnović je ubacio 25, a Babić 18 poena. Njih dvojica bili su jedini dvocifreni u ekipi Bosca danas.

U 2. kolu Bosco će ugostiti Cedevitu, a ekipa Zadra gostuje Ciboni u derbiju. Ti mečevi igraju se narednog vikenda.

Čampara je ovog ljeta prešao u redove Zadra, a prethodno je nastupao za Split. Prije nekoliko dana je u meču ABA lige protiv Studenskog Centra u 96:67 pobjedi ubacio pet poena uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi