Saopštenje za javnost iz KK Leotar o promjenama na kormilu ekipe
Foto: KK Leotar / Facebook

Šegrt u narednoj sezoni neće biti šef stručnog štaba

Saopštenje za javnost iz KK Leotar o promjenama na kormilu ekipe

Dražen Šegrt će kormilo ekipe KK Leotar u narednoj sezoni prepustiti Miri Vukoji.

Danas su iz KK Leotar uputili i zvanično saopštenje o razlozima za promjenu na poziciji glavnog trenera ekipe.

Saopštenje za javnost KK Leotar Trebinje prenosimo u cjelosti:

"Nakon objavljenih vijesti na pojedinim sredstvima informisanja i internet portalima, koja su izazvala različite reakcije javnosti, u cilju pravilnog i tačnog informisanja, dužni smo vam prenijeti sljedeće:

Gospodin Dražen Šegrt, u sezoni 2019/2020 neće obavljati dužnost šefa stručnog štaba. Ovu dužnost će u narednom periodu obavljati g. Miro Vukoje.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Predsjednik kluba Aleksandar Vujić za zvaničnu stranicu izjavio je sljedeće: „Zbog priče i pojedinih pogrešnih tumačenja, moram da kažem da u klubu vlada apsolutno jedinstvo i međusobno povjernje. Dražen је čovjek koji je bio svima nama najveći oslonac, u sezonama 2017/18 i 2018/19 koji je na zadovoljstvo i radost svih nas, sa svojim igračima uspio u misiji osvajanja titule šampiona RS i povratka u Ligu 12 BiH, tako da smo osjećali ljudsku i profesionalnu obavezu da rad i aktivnosti planiramo po njegovim idejama. Obavili smo i nekoliko razgovora i Dražen je izrazio želju da se u narednom periodu više posveti nekim neodložnim privatnim obavezama, što smo, naravno uz predočene činjenice, i međusobno uvažavanje prihvatili. Također da naglasim da će Dražen naravno ostati u klubu jer je sebe stavio na raspolaganje”.

Dosadašnji trener Šegrt kratko je izjavio: „Zahvalan sam rukovodstvu kluba na prethodnoj dvogodišnjoj saradnji i naravno ponosan na rezultate koje smo zajedno ostvarili. Također zelim da se zahvalim rukovodstvu kluba na ukazanom povjerenju da opet budem na čelu stručnog staba. I da stavim tačku na razne spekulacije. Odluka koju sam saopštio upravi isključivo je moja i upravo je donesena iz razloga da klub ne bude "taoc" nekih mojih ličnih obaveza kojim sam preokupiran, a također sam stavio sebe na raspolaganje klubu u svakom smislu u kojem sam potreban, naravno u skladu sa mojim ličnim i profesionalnim kvalitetima i manama, kojih svakako, kao svi mi imam. Sada nam nisu potrebni nikakvi izmišljeni "skandali" i afere, već upravo suprotno, potreban je klubu mir i stabilnost.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi