Sarajlije sigurne i u Banja Luci: OKK Spars Realway u derbiju kola bolji od Borca!

Pobjednik riješen u posljednjoj četvrtini

Sarajlije sigurne i u Banja Luci: OKK Spars Realway u derbiju kola bolji od Borca!

S. Mlaćo

OKK Spars Realway nastavio je sa sjajnim igrama na otvaranju nove sezone Prvenstva BiH.

Sarajlije su večeras u okviru drugog kola savladale Borac iz Banja Luke 93:85, te tako potvrdile visoke ambicije u novoj sezoni.

Borac je također nakon sklapanja saradnje sa Igokeom najavio da ove sezone želi igrati ozbiljnu ulogu, no gosti su na kraju imali razloga za slavlje.

Prva četvrtina pripala je Borcu 22:19, da bi se na pauzu otišlo pri rezultatu 42:42.

U nastavku također zanimljiv meč, ali u posljednju četvrtinu Sparsi ulaze pri vodstvu 72:70. U posljednjem dijelu pokazali su više i upisali novu pobjedu za konačnih 93:85.

Kod OKK Spars Realway istakao se kapiten Adi Zahiragić sa 16 poena, dok je Imran Polutak dodao 13, a Nejc Klavžar i Kenan Kamenjaš po 11.

U redovima Borca bolji od ostalih bio je Peđa Lončar sa 21 poenom, a Nikola Tanasković je dodao 18.

Sparsi su potvrdili da su u ovom trenutku bolja momčad, te da imaju kvalitetniju momčad. Svakako vrijedi istaći i sjajnu organizaciju kluba koja već odavno krasi ovaj sarajevski klub. 

Na drugoj strani Borcu je ovo bio drugi poraz, te je jasno da je pred Banjalučanima mnogo posla, iako su doveli respektabilna pojačanja. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo BiH, 2. kolo:

KK Borac – OKK Spars Realway 85:93 (22:19, 20:23, 28:30, 15:21)

Top Komentari

Alpasinacxx
Bravo Džemićeva mašinooooo!
2 0
Edin
**** i tim i ligu u kojoj je zahiragic najbolji strijelac...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi