Šaras: Imamo 48 sati da pronađemo ono između naših nogu

Kakva izjava!

Šaras: Imamo 48 sati da pronađemo ono između naših nogu

S. Grebović

Jučerašnjom utakmicom između CSKA i Baskonije u Moskvi počelo je doigravanje u košarkaškoj Euroligi.

Pored te utakmice koju su Moskovljani riješili u svoju korist sa velikih 94:68, još uvjerljiviji bio je Fenerbahce koji je na svom terenu bio bolji od litvanskog Žalgirisa sa 33 poena razlike.

Šampion Turske pružio je nestvarno dobru igru u fazi odbrane, primivši na kraju svega 43 poena.

Trener gostiju koji su jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Eurolige Šaras Jasikevicius, bio je veoma bijesan na svoje košarkaše zbog nonšalantne igre, što se jasno moglo zaključiti po izjavi koju je dao nakon završetka susreta:

"Imamo 48 sati da promenimo svoje izraze lica i da pronađemo nešto između naših nogu!"

Legendarni Litvanac nije bježao ni od sopstvene odgovornosti za ovakav rezultat, priznajući da nije uspio da pronađe rješenja da zaustavi domaću ekipu.

"Igračima nije dopušteno da shvate kako se sve odlučuje fizičkim kontaktom, onim čime nas je protivnik večeras potukao. Nismo pronašli ništa čime bismo mogli da ih kaznimo i gdje bi to mogli da uradimo", dodao je Jasikevicius.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Utakmica broj dva na rasporedu je u četvrtak u 19:45, nakon čega će se serija preseliti u Litvaniju.

Podsjećanja radi, u Euroligi dalje prolazi ekipa koja prva ostvari tri pobjede.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi