Šarić: Ni ja nisam znao da idem do posljednjeg trenutka
Hrvatski reprezentativac je 2016. godine iz Efesa stigao u NBA, a nakon samo dvije godine mora da napusti 76erse gdje je bio standardan član prve petorke

Morao napustiti Philadelphiju

Šarić: Ni ja nisam znao da idem do posljednjeg trenutka

Edmir Škorić

Hrvatskog košarkaša Darija Šarića malo je i zateklo to što mora da ide u Minnesotu.

Šarić je proveo dvije godine u Philiadelphiji, a nakon velikog trejda 76ersa i Timberwolvesa, mora put Minnesote.

U Philu stižu Jimmy Butler i Justin Patton, dok će s njim u drugom pravcu i Robert Covington, kao i pik druge rund drafta 2022. godine.

''Nisam znao ništa o mom prelasku u drugi klub, a o tome nije ništa znao ni moj trener Brett Brown ni generalni menadžer Sixersa. Jednostavno, tako su se dogovorili vlasnici klubova i moje je da se nametnem igrama u novoj sredini. Tako to ide u NBA ligi. Vjerujem da ću u tome brzo uspjeti. Kako sam čuo, očekuje me u startu dobar status u Wolvesima'', kazao je novi član Timberwolvesa.

Šibenčanin je u NBA stigao 2016. godine iz turskog Efesa i ubrzo je pokazao da je zreo za najbolju košarkašku ligu na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi