Saša Vujačić još nije završio sa NBA ligom, bori se za novi angažman

Slovenac na probnom radu u New Orleansu

Saša Vujačić još nije završio sa NBA ligom, bori se za novi angažman

Iskusni slovenački bek Saša Vujačić se navodno danas pojavio na treningu New Orleans Pelicansa, te će se pokušati izboriti za ugovor sa ovom franšizom.

Vujačić je posljednji put igrao u NBA ligi u sezoni 2016/2017 kada je nosio dres New York Knicksa, dok je prošlu sezonu proveo u Italiji kao član Torina.

Ovaj 34-godišnjak je u dresu Torina bilježio prosječno 11.8 poena i 1.9 asistencija po utakmici, ali se odlučio ponovo okušati u NBA ligi, a da li će mu Pelicansi po isteku probnog rada ponuditi ugovor ostaje da se vidi.

Vujačića su Los Angeles Lakersi izabrali 27. pickom na Draftu 2004. godine, a dres franšize iz Grada anđela je nosio do 2010. godine. Osim Lakersa u NBA ligi je igrao još za New Jersey Netse, Clipperse i Knickse, dok je u Evropi bio član Snaidera iz Udina, Anadolu Efesa, Venezije, Laboral Kutxe, Istanbul BB-a i Torina.

Najbolja NBA sezona u karijeru mu je bila ona 2010/2011 u kojoj je u dresu Netsa u prosjeku po utakmici ubacivao 11.4 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi