New Orleans smanjio na 2:1 protiv Golden Statea, Houston napravio "brejk"

Sigurne pobjede Pelicansa i Rocketsa

New Orleans smanjio na 2:1 protiv Golden Statea, Houston napravio "brejk"

Endin Čaušević

Košarkaši New Orleans Pelicansa sinoć su na domaćem parketu savladali ekipi Golden State Warriorsa sa 119:100 i tako smanjili na 2:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Aktuelni prvak Golden State je lagano stigao do prednosti od 2:0 protiv New Orleansa, ali su Pelicansi sinoć održali čas košarke Curryju i društvu. Košarkaši iz New Orleansa su uspjeli da smanje na 2:1 u seriji i to ubjedljivom pobjedom od 19 poena razlike (119:100).

New Orleans je od starta igrao jako dobro i imao prednost 30:21 nakon prve dionice. Golden State je uspio do poluvremena da smanji na 62:56 i činilo se da se vraćaju u meč. Ipak, domaći su u nastavku ponovo "letjeli" po parketu i otišli na dvocifrenu pretnost. New Orleans je na kraju zasluženo slavio sa 119:100.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Anthony Davis sa 33 poena i nevjerovatnih 18 skokova. Pored toga ovaj košarkaš je još dodao četiri blokade i tri asistencije. U protivničkoj ekipi istakao se Klay Thompson sa 26 poena, dok je Steph Curry dodao "skromnih" 19 poena.

Veoma zanimljivu utakmicu odigrali su Utah Jazz i Houston Rockets, a na kraju su Rocketsi uspjeli napraviti brejk na gostujućem parketu i povesti sa 2:1 u seriji pobjedom 113:92. Houston je od samog početka igrao fenomenalno i imao dvocifrenu prednost nakon prvog dijela.

Do kraja utakmice bilo je samo pitanje kojom razlikom će gostujući košarkaši slaviti, a na kraju je to bilo sa 19 poena razlike (113:92). U ekipi Houstona sinoć su se istakli Harden i Gordon sa po 25 poena, dok je u Utahu najefikasniji bio Royce O'Neale sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi