Triple-double Jamesa za break Cavsa u Torontu, fantastičan povratak Curryja
LBJ je nezaustavljiv

NBA doigravanje

Triple-double Jamesa za break Cavsa u Torontu, fantastičan povratak Curryja

M. Šljivak

Cleveland Cavaliersi pobijedili su sinoć kao gosti Toronto Raptorse u prvom meču polufinala Istočne konferencije NBA lige. Cavsi su predvođeni LeBronom Jamesom došli do breaka pobjedom nakon produžetka rezultatom 113:112.

Toronto je u ovom meču ispustio pobjedu u regularnom dijelu meča. Imali su konstantno vodstvo, prednost je išla i do plus 14 u nekoliko navrata, ali su popustili u samom finišu.

Prvo je LeBron James pogodio za izjednačenje rezultata (105:105) na 30 sekundi do kraja, a zatim su mu Raptorsi dozvolili i šut za pobjedu sa istekom vremena, ali je ovog puta Kralj promašio.

Međutim, u produžecima Cavsi igraju bolje i na kraju dolaze do pobjede na krilima LeBrona Jamesa koji nije bio šuterski raspoložen, ali je ipak uspio doći do triple-double učinka od 26 poena, 13 asistencija i 11 skokova.

JR Smith je dodao 20, Kyle Korver 19, dok su kod Raptorsa odlični bili DeMar DeRozan sa 22 poena, te Jonas Valanciunas sa 21 poenom i 21 skokom.

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi savladali su i u drugom meču polufinala Zapada New Orleans Pelicanse sa 121:116, te su poveli sa 2:0 u seriji.

Za razliku do prvog meča ovog puta su Pelicansi odradili mnogo bolji meč, ali su na kraju popustili u samom finišu i Warriorsi su stigli do pobjede.

Stephen Curry je imao fantastičan povratak na parket nakon povrede i za 27 minuta je ubacio 28 poena, a efikasniji od njega samo je bio Kevin Durant sa 29 koševa.

Treba istaći i još jednu odličnu utakmicu Draymonda Greena koji je ubacio 20 poena, te je imao 12 asistencija i devet skokova.

Anthony Davis je sa druge strane imao 25 poena i 15 skokova, a Jrue Holiday je ubacio 24 koša uz osam asistencija i osam skokova. Rajon Rondo je također bio odličan sa 22 poena, 12 asistencija i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi