Zeničanin novi sportski direktor Partizana
Savić dolazi u Partizan da konsoliduje uzdrmani brod i vrati klub na pravi kolosijek

Veliko košarkaško ime dolazi u Beograd

Zeničanin novi sportski direktor Partizana

D. Kurbegović

Košarkaški klub Partizan u posljednje vrijeme u žiži je javnosti zbog loših rezultata i brojnih turbulencija u i oko kluba. Klub iz Beograda mijenjao je i trenera, a klub je napustio i sportski direktor.

Ipak crno-bijeli su prema navodiam medija iz Srbije pronašli čovjeka koji bi ih trebao vratiti na pravi kolosijek, a koji ima bogato iskustvo iza sebe. Riječ je o 54-godišnjem Zoranu Saviću, inače čovjeku rođenom u Zenici, koji je karijeru počeo, te igrao za prvi tim KK Čelik, da bi kasnije napravio veliku karijeru.

Zoran Savić na pomenutoj funkciji naslijedit će Nikolu Lončara, koji je nedavno napustio crno-bijele.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije ima značajno iskustvo u obavljanju posla sportskog direktora. Od 2002. do 2005. radio je kao generalni menadžer Fortituda. Smatra se jednim od najzaslužnijih što je talijanski tim igrao finale Eurolige 2004. godine.

Istu ulogu imao je i u Barceloni od 2005. do 2008. U tom razdoblju je na mjesto trenera doveo Ćavija Paskvala i praktično s njim postavio osnove za osvajanje evropske titule 2010. godine.

Tokom igračke karijere, Savić je nastupao za Čapljinu, Čelik, Split, Barcelonu, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes i Fortitudo.

Sa selekcijom Jugoslavije osvajao je zlata na svjetskom prvenstvu u Argentini 1991. i Evropskim šampionatima u Italiji 1991, Grčkoj 1995. i Španiji 1997.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi