Scariolo otpisao Aguilara i Sastrea
Scariolo će s trenutnog rostera Furije morati otpisati još dva košarkaša

Furija blizu konačnog rostera za SP

Scariolo otpisao Aguilara i Sastrea

Selektor španjolske košarkaške reprezentacije Sergio Scariolo otpisao je dva košarkaša s preliminarnog spiska nacionalnog tima. 

Dva krilna košarkaša, Pablo Aguilar i Joan Sastre našli su se na Scariolovoj listi košarkaša koje ne vidi u planovima koje će provoditi na predstojećem Mundobasketu u Kini. 

Dvojac je otpao nakon što je reprezentacija završila učešće na turniru u Malagi a na spisku Furije trenutno su ostali Javier Beiran, Victor Claver, Quino Colom, Ilimane Diop,Rudy Fernandez, Jaime Fernandez, Marc Gasol, Willy Hernangomez, Juancho Hernangomez, Sergio Llull, Xavi Rabaseda, Pierre Oriola, Pau Ribas i Ricky Rubio.

Još dva košarkaša otpast će s ovog spiska do početka SP na kojem se Španjolci nalaze u grupi C skupa s Iranom, Portorikom i Tunisom u kojoj su uvjerljivo prvi favoriti kao što su i jedni od favorita kompletnog Mundobasketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi