Reprezentacija Španije odavno nije izgledala slabije
(Foto: EPA)

Pripeme za Svjetsko prvenstvo

Reprezentacija Španije odavno nije izgledala slabije

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Španije  Sergio Scariolo objavio je popis od 16 košarkaša na koje računa u pripemama za Svjetsko prvenstvo.

Iako na raspolaganju ima neka velika imena, sastav Španije ipak nije ni blizu jak kao što je to bio u prethodnim godinama, a nakon povrede legendarnog Pau Gasola, nastup je otkazao i Sergio Rodriguez.

Među pozvanim je nekoliko NBA igrača, a najveće zvijezde su svakako Marc Gasol, Ricky Rubio, Rudy Fernandez i Sergio Lull.

Sastav španije za Mundobasket izgleda ovako:

Pablo Aguilar, Javier Beiran, Victor Claver, Quino Colom, Ilimane Diop, Jaime Fernandez, Rudy Fernandez, Marc Gasol, Juancho Hernangomez, Willy Hernangomez, Sergio Llull, Pierre Oriola, Xavi Rabaseda, Pau Ribas, Ricky Rubio, Juan Sastre.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Četvorica će otpasti sa popisa neposredno pred start Svjetskog prvenstva koje se od 31. augusta do 15. septembra igra u Kini.

Španija se nalazi u grupi sa Iranom, Portorikom i Tunisom, gdje ne bi trebali imati problema za prolaz, ali pitanje je mogu li se uključiti u borbu za medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi