Mundobasket u Kini propušta i Rodriguez?
EPA

Problemi za Špance

Mundobasket u Kini propušta i Rodriguez?

Košarkaška reprezentacija Španije suočila se s još jednim problemom pred Svjetsko prvenstvo.

Nakon što je postalo jasno da selektor Španije neće moći u Kini računati na Pau Gasola, sada je pod upitnikom i Sergio Rodriguez koji nakon naporne sezone razmišlja da preskoči Mundobasket.

"Moram najprije razgovarati sa svojom porodicom, koja je mnogo ispaštala zbog mojih profesionalnih obaveza. Uvijek je važno igrati za reprezentaciju, ali imam 33 godine... Morat ću da razmislim", rekao je Rodriguez.

Rodriguezovo odsustvo bi predstavljalo veliki hendikep za Špance, pogotovo ako se zna da se radi o sjajnom košarkašu koji je nedavno sa CSKA osvojio Euroligu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Od ranije je poznato da su Španci u grupi C sa Iranom, Portorikom i Tunisom. U drugoj fazi, po dvije selekcije iz svih osam grupa formirat će nove, a Španija će se ukrštati sa D grupom u kojoj su Angola, Filipini, Italija i Srbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije