Scott Wood i Scott Bamforth pojačali Budućnosti VOLI

Pojačanja u Podgorici

Scott Wood i Scott Bamforth pojačali Budućnosti VOLI

M. Šljivak

Budućnost iz Podgorice dovela je dvojicu američkih košarkaša.

Novi igrači crnogorskog prvaka postali su Scott Wood i Scott Bamforth, koji će sasvim sigurno predstavljati velika pojačanja.

Wood ima 29 godina i igra na pozicijama beka šutera i niskog krila. Protekle sezone je igrao za francuski Gravelines, gdje je imao u prosjeku osam poena i tri skoka, ali i sjajnih 49 posto šuta iz igre.

Pored francuskog tima u Evropi je nastupao još za špansku Murciju i tursku Pinar Karsiyaku.

Interesantno je svakako da je jedno vrijeme bio pod ugovorom sa Golden State Warriorsima, igrao je u dvije predsezonske utakmice, ali nikad u utakmici regionalne sezone.

Nastupao je za afilijalu iz Santa Cruza, a njegove šuterske sposobnosti sigurno će itekako pomoći Budućnosti.

Scott Bamforth također ima 29 godina. Visok je 188 centimetara i igra na poziciji beka i izvjesno je da će i on biti pravo pojačanje za ekipu iz Podgorice.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Iza sebe ima bogato evropsko iskustvo. Većinu karijere je proveo u Španiji, gdje je igrao za Sevillu, Murciju i Bilbao, a protekle sezone je nastupao za Dinamo Sassari.

Tamo je imao zaista odlične statistike i ubacivao je gotovo 17 poena po meču uz 3.8 skokova i 3.3 asistencija po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi