Scottie Pippen savjetnik u Bullsima

Pippen ponovo u Bullsima

Scottie Pippen savjetnik u Bullsima

M. Maksimović

Scottie Pippen je ponovo u Chicago Bullsima.Najbolji all round igrač, vraća se u klubu sa kojim je osvojio šest naslova prvaka.Nakon igračke karijere, Pippen će obavljati ulogu savjetnika predsjednika Michaela Reinsdorfa.

Pippen je ukupno 17 godina igrao u NBA ligi, od toga je najviše 12, proveo u Chicago Bullsima, a igrao je i za Houston odnosno Portland.Sa Bullsima je osvojio šest naslova, te je dva puta igrao na Olimpijskim igrama.Bio je član orginalnog Dream teama u Barceloni, ali i onog u Atlanti četiri godine kasnije.Pored toga sedam puta je igrao na All Star utakmici, 1994.godine je u Mineapolisu proglašen za MVP All Star utakmice. Između ostalog, osam puta je biran u najbolju defanzivnu petorku lige i jedan od 50 najboljih NBA igrača svih vremena.

 

"Pippenovo znanje, talent i iskustvo sasvim sigurno bit će nam od velike pomoći," rekao je Reinsdorf, te dodao: "Scottie je već razgovarao s igračima. Oduševio ih je svojim govorom i smislom za humor. S nekim ljudima u klubu zna se od ranije i sretni smo što je jedna takva legenda uz nas." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije