Seattle spreman za povratak čuvenih SuperSonicsa
Foto - EPA

Pregovori već obavljeni

Seattle spreman za povratak čuvenih SuperSonicsa

Midhat Šljivak

Komesar NBA lige Adam Silver najavio je nedavno kako se razmišlja o povećanju broja timova u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

On je prije nekoliko dana govorio da se već razmišlja o proširenju, ali da to nije prioritet, te da će se u budućnosti razmišljati o tome.

"Analizirali smo proširenje lige iz ekonomskog i takmičarskog aspekta. Tome smo posvetili više vremena nego prije pandemije. Pričamo, ali još uvijek nam proširenje nije prioritet. Razmišljamo o tome i uvijek nam je cilj da nađemo način kako da poboljšamo kvalitet lige i da takmičenje bude zanimljivije", rekao je Silver.

Glavni kandidat za dobijanje tima je Settle. Tamo su od 1967. do 2008. godine igrali legendarni SuperSonicsi i čini se da je sve spremno za povratak legendarnog tima.

Gradonačelnica Seattlea Jenny Durkan je već obavila razgovore sa Silverom o povratku NBA tima u grad.

"Bio je to veoma pozitivan razgovor. Mislim da je i rekao javno da je Seattle na vrhu liste, a ako postoji košarkaša karma, dobit ćemo Sonicse. Ako je do ekonomije, dobit ćemo Sonicse, ako je do toga koji je najbolji grad u Americi, dobit ćemo Sonicse. Optimistična sam", istakla je Durkan.

SuperSonicsi su 2008. godine prešli u Oklahomu i postali su Thunder, a u kroz historiju ova popularna franšiza je osvojila naslov prvaka 1979. godine, a imaju i tri konferencijske titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi