Šećerović preuzeo seniore Realwaya

Pojačanje za stručni kadar

Šećerović preuzeo seniore Realwaya

Kemal Šećerović izabran je za trenera košarkaška Realwaya.

Realway je bio naziv za sarajevsku škola košarke, koja je pokrenuta prije 15 godina, međutim od naredne sezone imat će i svoj seniorski tim koji će učestvovati u A1 ligi.

"Jedan od naših najboljih trenera, koji je u trenerskoj karijeri trenirao nekoliko naših prvoligaških i A1 ekipa, od početka priprema se priključio našem klubu kao trener seniorskog tima. Želimo treneru Šećeroviću puno uspjeha u radu!", objavili su na službenoj stranici.

Okupljanje seniorskog tima obavljeno je jučer u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu.

"Pored toga što imamo najmasovniju školu košarke, odlične uslove za rad u svim kategorijama omladinskih selekcija, od sada se svim našim igračima nudi mogućnost napredovanja kroz seniorski tim.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kao što je uvijek i bio naš cilj, kontinuiran rad sa mladim igrači i oslanjanje na vlastiti igrački kadar, tako će i okosnica naše seniorske ekipe biti prvenstveno sačinjena od od igrača koji su prošli našu školu košarke i naše omladinske selekcije. Naravno, pružiće se mogućnost i drugim igračima kroz probne treninge koji će se održati u narednom periodu.

Ovaj projekat za cilj ima prvenstveno promociju mladih igrača koji nažalost nakon okončanja nastupa za U18 ekipe završavaju sa svojim karijerama.
Čast nam je i privilegija da promovišemo naš klub, grad i državu u vremenu koje je pred nama", saopćili su iz kluba.

Top Komentari

madr1dist4
Vjerovatno ce igrati A2 ligu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi