Član zlatne generacije Španije završio reprezentativnu karijeru

Došao je i taj dan

Član zlatne generacije Španije završio reprezentativnu karijeru

S. Grebović

Polako jedan za drugim se opraštaju članovi zlatne generacije reprezentacije Španije.

Nakon Juana Carlosa Navarra i braće Gasol, "zbogom" reprezentaciji Španije rekao je i Sergio Rodriguez.

Time se nastavlja egzodus iskusnih košarkaša ove selekcije.

Popularni El Cacho je nedavno napunio 35 godina, a sa reprezentacijom Španije je osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti.

Zlato sa Mundobasketa u Japanu 2006. godine kao i zlato sa Eurobasketa 2015. godine, srebro je osvajao u Londonu na OI i na Eurobasketu u Španiji 2007. godine, dok bronze ima sa OI u Riju, kao i Eurobasketa u Sloveniji 2013. i Turskoj 2017. godine čine njegovu kolekciju medalja.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Trenutno je brani boje milanske Olimpije.

Svoju bogatu karijeru počeo je u ekipi Estudiantesa, a još je u Evropi igrao za Real Madrid i CSKA, dok se "preko bare" okušao u Portland Blaizersima, Sacramento Kingsima i Philadelphiji.

Top Komentari

Realist
Sergio je ćaća košarke. Uz Llulla glavni razlog zašto sam se zaljubio u najljepši sport na svijetu. Rodrigez je jedan od rijetkih koji podupire onu poznatu rečenicu Mirka Novosela:"Nogomet se igra nogom, rukomet se igra rukom, a košarka glavom."
3 2
dinass
Umjetnik pod kosem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti