Šehovac pred početak ABA 2 Lige: Volio bih da budemo prvi, ali treba biti realan

Novi trener Sparsa

Šehovac pred početak ABA 2 Lige: Volio bih da budemo prvi, ali treba biti realan

S. Grebović

Danas je u press sali u dvorani Novo Sarajevo održana konferencija pred start nove sezone sarajevskih Sparsa u ABA 2 ligi.

Sparsi će sutra od 18 sati dočekati ekipu Rogaške. Tim povodom prisutnima su se obratili trener domaće ekipe Goran Šehovac.

"Što se tiče starta sezone svi jedva čekamo. Zbog toga i na kraju krajeva treniramo i bavimo se sportom. Mislim da smo kvalitetno odradili pripreme, dobro smo radili. Mislim da možemo da igramo sa svim ekipama u ABA 2. To smo pokazali i kroz pripremne utakmice. Naravno, jedno je igrati pripremene utakmice, a jedno takmičarkse utakmice. Što se tiče igračkog kadra Grubelić i Buza su imali problema sa povredama, ali lagano se vraćaju u trenažni proces", rekao je novi trener Sparsa od ove sezone i još dodao:

"Prošle godine je napravljen odličan rezultat. Treba imati u vidu i to da su ostala svega četiri ista igrača od prošle sezone. Ja lično kao trener bi volio da budemo prvi, ali treba biti realan i imati realna očekivanja. Mlada smo ekipa i idemo iz utakmice u utakmicu. Kada bi ponovili prošlogodišnji plasman bio bih zadovoljan. Sa Amerikancem Strongom sam jako zadovoljan. Svaki dan pričamo i privikavamo ga na evropski stil košarke. Prvi je put u Evropi i imam razumijevanje za njega", zaključio je.

Povratnik u redove Sparsa, Nedim Buza dao je svoje viđenje:

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Prve će utakmice na najbolji nači npokazati gdje smo i šta smo. Nadam se da ću se što prije oporaviti i pomoći svojoj ekipi. Igraćemo agresivno i borbeno i na taj način nadoknaditi manjak iskustva koji imamo. Još jednom pozivam sve navijače na sutrašnju utakmicu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti