Selimović: Sigurno smo najmlađa ekipa lige, bez obzira što se neki drugi time hvale

Trener OKK Spars nakon poraza u 6. kolu 2. ABA lige

Selimović: Sigurno smo najmlađa ekipa lige, bez obzira što se neki drugi time hvale

Sparsi su i dalje bez pobjede u 2. ABA ligi. Večeras su na svom parketu u okviru 6. kola regionalnog takmičenja ugostili ekipu Heliosa, a iako su do samog finiša meča bili u igri, na kraju su poraženi rezultatom 70:71.

Na press konferenciji nakon meča novinarima su se obratili trener Nermin Selimović i košarkaš Kenan Kamenjaš.

"Utakmica je bila neizvjesna cijelo vrijeme. Mislim da nije bila posebno kvalitetna, ali je bila zanimljiva i rezultatski neizvjesna. Zadnje dvije minute smo šutirali slobodna bacanja 6-1 i mislim da je to ključ poraza, ako gledamo šta je prelomilo utakmicu. Jeste ovo možda bolje nego što je bilo, ali i dalje smo daleko smo još od onoga što želimo. Predstoji nam velika borba, moramo povući pametne poteze i nadam se prvoj pobjedi u skorije vrijeme", izjavio je nakon meča Selimović.

Moguli se Sparsi izvući sa posljednje pozicije?

"Velika razlika između prošle i ove sezone je u rosteru. Mi smo sigurno najmlađa ekipa lige bez obzira što se neki drugi hvale i govore kako su oni najmlađi. To se vrlo lako može vidjeti, naš najstariji igrač je 91. godište, nakon toga su Strong i Vrabac koji su 94., a ovo ostalo su sve mnogo mlađi igrači. Tako da su sigurno ta mladost i neiskustvo razlog tome što je ovakav skor. Pored toga smo sigurno daleko najjeftinija ekipa u prvenstvu. To su sasvim objektivni razlozi. Da u ovim šest kola imamo dvije pobjede, rezultat bi bio i više nego dobar, ali nažalost nije. Bili smo večeras blizu, idemo dalje... Siguran sam da ćemo se spasiti i da nećemo biti zadnji. Kako se spasiti, kako dalje? Nije lako sigurno, moramo dobro sve analizirati i mirne glave donijeti neke poteze. Mislim da je ono što najviše fali ovoj ekipi playmaker i mi radimo na rješenju na toj poziciji. Mislim da će se s tim sigurno popraviti igra i popraviti rezultati", poručio je Selimović.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Nakon dugo vremena nam se pružila prilika da pobijedimo, ali na kraju nismo imali sportske sreće, dovoljno znanja. Dosta smo mlada ekipa, mislim da je to presudilo, srljali smo u nekim trenucima, nismo bili koncentrisani, mirni kada je najviše trebalo. Ali to je sve do naše mladosti, ništa nam ne preostaje nego sutra opet na trening i nastaviti raditi", dodao je Kamenjaš.

Promo

Top Komentari

kreka
Sigurno sam najdeblji trener makar neki tvrde da ima i debljih
5 0
GGAAZZIIJJA
Mozda ste NAJMLAĐI, ali ti si 100% NAJDEBLJI..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi