Selimović: Šok terapija uspjela, možemo pobijediti i Helios Suns

Privremeni trener Sparsa govorio i o stanju u klubu

Selimović: Šok terapija uspjela, možemo pobijediti i Helios Suns

OKK Spars održao je konferenciju za medije uoči nadolazeće utakmice protiv Helios Sunsa.

Sarajevski tim u sklopu 6. kola Druge ABA lige sutra igra protiv Helios Sunsa, a pred ovaj duel u taboru Sparsa vlada optimizam i nada da mogu doći do prve pobjede u regionalnom takmičenju.

U odnosu na prethodni duel Sparse će voditi dosadašnji direktor kluba Nermin Selimović, koji je na konferenciji za medije govorio o onome što je pred njegovim timom, a osvrnuo se i na stanje u klubu.

"O Heliosu ne treba trošiti riječi. Radi se o jednoj dobroj ekipi, a to potvrđuju i njihovi rezultati. U prvih pet kola imaju tri pobjede, iako su sve zabilježene na domaćem parketu. Mi smo dobro odigrali prošlu utakmicu u Bratuncu, mislim da je ekipa dobro odreagovala na 'šok' promjenom trenera. Momci su dali sve od sebe, bili smo na energetski izuzetno dobrom nivou i iskreno se nadam da je ovo početak naših dobrih rezultata. Vjerujem da i sutra možemo doći do pobjede", rekao je Selimović.

U Sparsima su uoči sezone imali znatno veća očekivanja.

„Nismo očekivali da će doći do ovakve situacije. Mislim da smo mi odigrali pripremni period iznad naših realnih mogućnosti. To je dovelo do blagog 'zavaravanja' i imali smo puno veća očekivanja. Kada je u pitanju ABA 2 liga, u ovih prethodnih pet kola, da smo dvije utakmice pobijedili mislim da bi to bilo sasvim uredu. Nažalost nije se desilo i trener Šehovac je odlučio da preuzme odgovornost i podnese ostavku", objašnjava Selimović koji nema namjeru ostajati na trenerskoj poziciji.

"Što se tiče mog preuzimanja ekipe, iskren da budem nemam nikakve trenerske ambicije, niti sam ikada imao. Treneri koji su trenutno na slobodnom tržištu, ili ne zadovoljavaju naše kriterije ili je to nešto što prelazi budžet koji mi možemo da pokrijemo. Tako da je uprava kluba odlučila da ovako nastavimo dok ne pronađemo rješenje."

Požalio se Selimović i kako je jako teška situacija po pitanju pronalska sredstava, odnosno sponzora.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Prošle sezone smo imali izuzetan rezultat, ali jako je mali odziv bio, 3-5% sponzorskog novca. Od grada, općine, gradske uprave, apsolutno niti jedna marka nije došla u klub. Mi ne možemo to nositi na svojim leđima bez podrške i morali smo se vratiti jedan korak unazad i prepoloviti budžet za više od 50% u odnosu na prošlu sezonu“, dodao je Selimović.

Osim Selimovića, prisutnim novinarima na konferenciji za medije se obratio i košarkaš Branislav Đekić koji je govoreći o sutrašnjoj utakmici istakao kako vjeruje da Sparsi mogu prekinuti crnu seriju u ABA 2 ligi.

Promo

Top Komentari

user85
Standardna priča oko finansija. Ako se budu pouzdavali na sredstva iz gradskog i kantonalnog budžeta od toga vjerovatno nema ništa. Na ta sredstva mogu računati samo sarajevski "velikani".
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi