Selimović: U Savezu nam trebaju biti legende, Mirzin interes je da pomogne

Predsjednik Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo za SportSport.ba

Selimović: U Savezu nam trebaju biti legende, Mirzin interes je da pomogne

S. Mlaćo

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović uskoro će postati prvi čovjek košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. 

Do sada je ovu funkciju obavljao Sejo Bukva, koji je nedavno podnio ostavku, a Teletović je predložen ispred košarkaškog saveza Kantona Sarajevo, što je i potvrdio za SportSport.ba prvi čovjek ovog Saveza Nihad Selimović.

Teletović je potvrdio da je pristadio biti kandidat za UO KS BiH, te će od novembra, po sistemu rotacije, biti i predsjednik Saveza.

"Jučer smo imali sjednicu Upravog odbora Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo. Sejo Bukva je podnio ostavku, a on je bio kandidat ispred našeg Saveza. On ostaje to do Skupštine, jer ga je ona imenovala, te ga mora i razriješiti. Svjesni smo da je odradio mnogo i moramo mu odati priznanje. Dalje više sam ne može", kazao je Selimović za SportSport.ba te otkrio kako je došlo do toga da kandidat bude upravo Teletović.

"Mirza je sam rekao da se želi uključiti u rad Saveza. Živi u Sarajevu, tu je sa porodiom, djeca mu idu u školu ovdje i on je prvi izbor. Svi su to odmah prihvatili na našoj sjednici i podržali jednoglasno. Stav našeg saveza je da u KS BIH trebaju biti legende, ne samo Mirza. Dugogodišnji treneri i reprezentativci trebaju da budu tu, tako rade Savezi u cijelom regionu. Mirza je čestit i izgrađen čovjek koji nema nikakav drugi interes osim da pomogne", dodao je Nihad Selimović za SportSport.ba.

Promo

Top Komentari

criticos
U savezu trebaju biti sposobni i stručni ljudi koji vole i razumiju se u košarku. Nije nužno da bude košarkaš, ali ni biznismen sposoban a operisan od sporta.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi