I Serge Ibaka promijenio sredinu

Novi član Clippersa

I Serge Ibaka promijenio sredinu

E. Škorić

Los Angeles Clippersi su angažovali 31-godišnjeg krilnog centra Sergea Ibaku.

Nakon što je Montrezl Harrell otišao u LA Lakerse, Clippersi su doveli igrača koji je 2019. godine osvojio naslov s Toronto Raptorsima.

Sada se u Clippersima pridružio Kawhiju Leonardu nakon što je dobio dvogodišnji ugovor vrijedan 19 miliona dolara, s tim da druga godina ovisi o Ibaki hoće li li ostati tu ili pronaći drugu ekipu.

On će minute u sezoni koja počinje u decembru dijeliti s hrvatskim centrom Ivanom Zubcem. Radi se o igrači koji može potegnuti ofanzivno, ali i sjajnom defanzivcu, pa se čini da je ovo izuzetno dobar posao Clippersa.

Clippersi će i u novoj sezoni biti među kandidatima za osvajanje prstena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi