Selektor Španije nakon poraza: Slovenija nije samo Dončić

Priznanje Scariola

Selektor Španije nakon poraza: Slovenija nije samo Dončić

S. Grebović

U jednoj od zanimljivijih utakmica olimpijskog turnira košarkaši Slovenije su savladali Špance sa 95:87.

Španski tim se uglavnom pripremao kako da zaustavi Luku Dončića, no očigledno da nisu računali na ostale igrače slovenske ekipe. To je u izjavi nakon meča priznao i selektor Furije, Segio Scariolo.

"Oni su dobar tim, nisu samo Dončić. On je pokazao klasu, mentalnu čvrstinu, takmčarski duh i shvatanje igre. Umalo smo postigli ono što smo željeli, ali treba odati priznanje protivniku. Imaju veoma talentovane i takmičarski nastrojene igrače, uz Luku“, rekao je Scariolo i još dodao:

"Sada je primarni oporavak. Trenutno nismo spremni za narednog rivala, ali imamo dan da se oporavimo i spremimo se da se borimo, kao što uvijek i činimo. Naš tim je legendaran u svijetu košarke baš zato što je godinama konkurentan, nezavisno od toga koji su konkretno igrači na terenu i koja je generacija u pitanju. Moramo da ostanemo vjerni svom identitetu".

Španija će u četvrtfinalu snage odmjeriti sa Sjedinjenim Američkim Državama u derbiju ove runde takmičenja.

Taj meč na rasporedu je u utorak rano ujutro od 6:40.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi