Šest članova BC Fenerbahce pokazalo simptome na koronavirus

Saopštio predsjednik kluba

Šest članova BC Fenerbahce pokazalo simptome na koronavirus

Predsjednik BC Fenerbahce Ali Koch kazao je kako je šest članova ove ekipe pokazalo simptome na virus COVID 19.

Koch kaže kako su svi košarkaši i ostali članovi klub obavili testiranje a rezultati se još uvijek iščekuju od strane Ministarstva zdravstva.

Dodaje da je šest košarkaša pokazalo simptome na pomenuti virus.

"Volio bih da saopštim situaciju u kojoj je Fenerbahče. Pojedini naši košarkaši i članovi kluba su primjetili simptome. Šestoro njih, među kojima nisu svi košarkaši, pokazalo je simptome. Uzorci su poslati u Ministarstvo zdravlja. Kada informacije stignu, obavjestit ćemo javnost. Na sreću niko nije ostao u bolnici, osim našeg nekadašnjeg kapitena, a sada administrativnog menadžera", kazao je Koch.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Podsjetimo, trener ove ekipe Željko Obradović vratio se u Srbiju, dok je njegov sunarodnjak Nikola Kalinić ostao u Istanbulu.

U turskom sportu već imamo jedan poznat slučaj koronavirusa, a radi se o legendarnom treneru Fatihu Terimu.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi