Alba napravila veliko iznenađenje u Moskvi
Foto - EPA

Savladali CSKA

Alba napravila veliko iznenađenje u Moskvi

M. Šljivak

Alba iz Berlina je u 4. kolu Eurolige savladala na gostovanju CSKA iz Moskve rezultatom 88:93.

Gosti su odigrali odličan meč i na kraju su stigli do iznenađujuće pobjede protiv moskovskog velikana.

Izjednačena igra viđena je u prvom poluvremenu. Ekpe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor je domaći tim otišao sa četiri poena prednosti, 51:47.

CSKA je tokom treće dionice većinom bio u prednosti. Razlika je išla i do plus sedam, ali je u finišu ovog perioda gostijući sastav napravio seriju od 9:1 i u posljednju dionicu ulaze sa tri poena prednosti, 65:68.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Serija gostiju je produžena i u četvrti period. Otišla je ALba na plus 10, kontrolisala je rezultat tokom kompletne posljednje četvrtine, pa iako je CSKA bio konstantno blizu, domaći nisu uspjeli da naprave preokret i Alba je stigla do pobjede, prve u sezoni.

Simone Fontecchio je predvodio goste do trijumfa sa 20 poena, Lo je dodao 15, a domaćem timu su nedovoljni bili Mike James sa 27 i Will Clyburn sa 25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi