Shaquille O'Neal otkrio nevjerovatnu kilažu s kojom je igrao u NBA ligi
(AP Photo/Michael Conroy)

Nije mu smetalo

Shaquille O'Neal otkrio nevjerovatnu kilažu s kojom je igrao u NBA ligi

Midhat Šljivak

Shaquille O'Neal jedan je od najdominantnijih centara u historiji NBA lige. 216 centimetara visoki košarkaš jedno vrijeme je bio nezaustavljiv i maksimalno je koristio svoje ogromnu masu u odnosu na rivale. Sada je otkrio da je u jednom trenutku u dresu Los Angles Lakersa imao 190 kilograma.

Shaquille O'Neal je u NBA ligi debitovao sa 130 kilograma. Izgledao je mršavo u odnosu na visinu od 216 centimetara, ali je potom odlučio dodati nešto mase.

Međutim, u dresu Los Angeles Lakersa je izgubio kontrolu. Kilaža se povećavala i Shaq je priznao kako je dogurao do 190 kilograma.

"Kada je Phil Jackson došao i kada smo uzeli prvi prsten imao sam 156 kilograma. Potom sam imao lijepo ljeto, vratio sam se sa 175 kg, da bi nakon posljednjeg prstena otišao na 190 kilograma", istakao je O'Neal i dodao je:

"Zatim sam razmijenjen u Heat. Pat Riley mi je uveo vojničku disciplinu i vratio sam se na 147 kilograma", priznaje Shaq.

Oglasi

O'Nealu kilogrami u Lakersima nisu smetali. On i Kobe Bryant vodili su tim iz Los Angelesa do tri uzastopna naslova prvaka (od 2000. do 2002. godine), a četvrti prsten Shaq je uzeo s Miami Heatom 2006. godine.

Tokom NBA karijere O'Neal je 15 puta bira za All Star meč, tri puta je bio All Star MVP, tri puta MVP finala i jednom MVP sezone.

Pored Lakersa i Heata igrao je za Orlando, Phoenix, Cleveland i Boston, gdje je 2011. godine okončao bogatu karijeru.

Ukupno je u 1207 utakmica O'Neal na prosjeku od 23.7 poena, 10.9 skokova uz 58 posto šuta iz igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti