Shaquille O'Neal žestoko prozvao NBA zvijezdu: "Ja ću danas imati njegove brojke, čuj 12 poena?"
Legendarni Shaq žestok prema Francuzu

Legendarni centar prozvao Francuza

Shaquille O'Neal žestoko prozvao NBA zvijezdu: "Ja ću danas imati njegove brojke, čuj 12 poena?"

M. Šljivak

Čuveni NBA centar Shaquille O'Neal žestoko je prozvao francuskog centra Rudyja Goberta. Tvrdi da on ne spada u elitne defanzivce i da ne zaslužuje ugovor kakav ima.

Shaquille O'Neal u svom podcastu nema milosti prema današnjoj generaciji košarkaša. Dosta je onih koje smatra slabićima i za koje vjeruje da tokom 90-ih godina ne bi imali šta tražiti u najjačoj ligi svijeta.

Sada je legendarni centar udario na francuskog košarkaša Rudyja Goberta. Ismijavao je njegove prosjeke u ligi i tvrdi da ne zaslužuje ugovor od 205 miliona koje ima u Minnesota Timberwolvesima.

"Da imam 42 godine imao bih ugovor kao Rudy Gobert. 12 poena i osam skokova po meču? To s*anje bih imao u ovim godinama. Nije prozivka već činjenica Uzimao bih 250 miliona i ubacivao prosječno 12 poena. Dovraga, 250 miliona", rekao je Shaq i nastavlja.

Oglasi

"Nikad ga nisam smatrao vrhunskim defanzivcem. Tako je kako je. Nema mnogo centara koji ga mogu natjerati da igra odbranu."

Nije se legendarni O'Neal tu zaustavio. Poručio mu je kako se može dokazati ako zaustavi Nikolu Jokića.

"Protiv Jokera (Nikola Jokić) mu ništa ne prolazi. On je 228 cm i naravno da će vas blokirati ako pokušate položiti loptu. Za mene je igranje odbrane čuvanje čovjeka i njegovo potpuno gašenje."

"Želiš me impresionirati? Zadrži Jokića ispod 15 poena. Sve to s blokadama je cool, ali ne prolazi protiv tipova kao što sam ja ili Joker", govori O'Neal.

Oglasi

Shaq je kao i uvijek bez dlake na jeziku i njegovi komentari uvijek izazovu ogromnu pažnju u svijetu košarke.

Rudy Gobert ima tri naslova najboljeg defanzivca lige

Rudy Gobert je u NBA ligu stigao 2013. godine. Odabran je kao 27. pik od Denver Nuggetsa, ali je završio u Utah Jazzu.

Većinu NBA karijere proveo je u timu iz Salt Lake Cityja. Igrao je za Jazz sve do 2022. godine kada je potpisao ugovor s Minnesota Timberwolvesima vrijedan čak 205 miliona dolara.

Tri puta je Gobert proglašavan za najboljeg defanzivca lige, a šest puta je bio u defanzivnom timu sezone.

Tokom NBA karijere Gobert je na prosjeku od 12.6 poena i 11.8 skokova, a ove sezone u dresu Minnesote prosječno bilježi 13.7 poena i 12.9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi