Gobertov potez rukama koji je izazvao žestoke reakcije: "Klađenje je veliki problem za NBA"

Francuz je otvoreno poručio

Gobertov potez rukama koji je izazvao žestoke reakcije: "Klađenje je veliki problem za NBA"

E. Škorić

Francuski centar Minnesote Timberwolvesa Rudy Gobert dobio je skupu tehničku pogrešku u utakmici svoje ekipe u petak navečer nakon što se činilo da daje novčanu gestu prema sudiji.

Gobertu je dosuđen šesti faul, te je zbog toga isključen na 30 sekundi do kraja okršaja Timberwolvesa protiv Cleveland Cavaliersa, a njegov tim je u tom trenutku imao poen prednosti.

Dosuđivanje faula u napadu bila je odluka oko koje su se Gobert i njegovi saigrači požalili, a nakon toga kamere su uhvatile Francuza u nevjerici kako trlja palčeve i kažiprste, što je gesta koja se često povezuje s novcem.

Čini se da je gesta bila usmjerena prema sudji Scottu Fosteru koji mu je dosudio faul. I iako je Fosteru to promaklo, njegova pomoćnica Natalie Sago vidjela je Gobertove akcije i dodijelila mu tehničku pogrešku.

Kao rezultat toga, Cavaliersi su dobili slobodno bacanje zbog tehničke greške koje je Darius Garland iskoristio, izjednačivši rezultat i šaljući utakmicu u produžetke. Timberwolvesi su izgubili 113:104 u produžetku.

Nakon utakmice, Gobert je priznao da je pogriješio što je reagovao na način na koji je reagovao, rekavši da je njegova "nezrela reakcija" koštala njegovu ekipu utakmice. Ali također je nastavio da potencira kako sportsko klađenje utječe na način na koji se sude NBA utakmice.

"Opet ću zagristi metak i bit ću negativac. Prihvatam kaznu, ali mislim da to šteti našoj igri. Znam da klađenje i sve to postaje sve veće i veće, ali to ne bi trebalo da utječe na naše utakmice", rekao je Gobert.

Liga će gotovo sigurno razmotriti Gobertove postupke i primjedbe. Prijeti mu moguća novčana kazna i suspenzija.

Top Komentari

TurgutBayraktar
Pogrešku?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi